Zaključak - Urbanistički projekat „Spomenički kompleks Tunel D-B“

Na osnovu člana 37. stav (2) Zakona o prostornom uređenju (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj 24/17, 1/18) i člana 88. stav (3) Statuta općine Ilidža - Prečišćeni tekst (»Službene novine Kantona Sarajevo«, broj 33/10, 18/16), prilikom razmatranja Nacrta Odluke o usvajanju Urbanističkog projekta „Spomenički kompleks Tunel D-B“ i Nacrta Odluke o provođenju Urbanističkog projekta “Spomenički kompleksTunel D-B“, a na prijedlog Komisije za prostorno planiranje, mjesne zajednice, komunalne poslove i ekologiju, Općinsko vijeće Ilidža na 15. redovnoj sjednici održanoj dana 14.05.2018.godine,  donijelo je

 

Z A K L J U Č A K

  1. Utvrđuje se Nacrt Odluke o usvajanju Urbanističkog projekta „Spomenički kompleks Tunel D-B“ i Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „Spomenički kompleksTunel D-B“, i isti upućuje na javnu raspravu u trajanju od 30 dana.
  1. Zadužuje se Služba za prostorno uređenje da u saradnji sa Zavodom za planiranje razvoja Kantona Sarajevo organizuje i provede javni uvid i javnu raspravu  u skladu sa članom 37. Zakona o prostornom uređenju (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 24/17, 1/18) o Nacrtu Odluke o usvajanju Urbanističkog projekta „Spomenički kompleks Tunel D-B“ i Nacrtu Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „Spomenički kompleksTunel D-B“.
  1. Zadužuje se Služba za prostorno uređenje da u saradnji sa Zavodom za planiranje razvoja Kantona Sarajevo podnese izvještaj o rezultatima javne rasprave i pripremi Prijedlog Odluke o usvajanju i provođenju Urbanističkog projekta „Spomenički kompleks Tunel D-B“.

 

   PREDSJEDAVAJUĆI

 

                                                                                                               Muhamed Omerović

Cjelokupan tekst zaključka sa odlukama možete preuzeti ovdje.