Učenice Pete osnovne škole i učenici Druge osnovne škole pobjednici odbojkaškog takmičenja iz nastavnog predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj

Trodnevno Općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj uspješno je okončano završnim turnirom koji je odigran u Devetoj osnovnoj školi u Rakovici.

U finalnom dijelu takmičenja u odbojci nastupile su po tri škole u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pobjednički pehar u konkurenciji djevojčica pripao je učenicama Pete osnovne škole, dok su srebrene medalje završile kod učenica Devete osnovne škole. Trećim mjesto danas su se morale zadovoljiti učenice Prve osnovne škole.

U konkurenciji dječaka najviše u igri preko mreže pokazali su učenici Druge osnovne škole. Drugo mjesto osvojila je Peta osnovna škola, dok je Osnovna škola "Mehmed Handžić" zauzela treću poziciju.

Prvi dio takmičenja koje je okončano danas održan je 23. i 24. marta, a učestvovalo je ukupno 256 djevojčica i dječaka iz svih 12 osnovnih škola s područja općine Ilidža.

Deveta osnovna škola bila je domaćin i prvog dijela takmičenja gdje su po tri najbolje ekipe nakon 18 odigranih mečeva izborile plasman na završni turnir.