Svečano obilježen Dan Općine Ilidža

Polaganjem cvijeća šehidima, poginulim borcima i cvilnim žrtvama rata na centralnom spomen-obilježju, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća uz prigodan program, obilježen je 12. mart – Dana Općine Ilidža i 23. godišnjica od reintegracije općine. U Multimedijalnoj sali održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža. Na sjednici su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Muhamed Omerović i načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić koji su prisutnim i svim stanovnicima Ilidže čestitali Dan Općine, te tom prilikom podsjetili na važnost 12. marta, govorili o postignutim rezultatima, razvoju, planovima za budućnost i naglasili da samo udruženi, zajedničkim radom i znanjem možemo napravati još veći uspjeh u razvoju općine.

Na sjednici su uručena i priznanja Općine Ilidža. Povelja za životno djelododijeljena je posthumno Sabitu Hadžiću Sabetu, dok je Povelja počasni građanin uručena generalu Ismetu Hadžiću Mutaveliji za posebne zasluge za Općinu Ilidža i državu Bosnu i Hercegovinu u promicanju njenog suvereniteta. Pojedinačna Zlatna plaketa pripala je Salihu Lemešu, a kolektivna firmi „Izvor Bosne“. Srebrne plakete dobili su Salem Bilalović i Azra Muzur, dok je kolektivnu dobio Ženski odbojkaški klub Igman i OBS d.o.o. Ilidža. Zahvalnice su dobili Pero Miletić, Sedin Torlak, Adisa Divoš, Ibrahim efendija Klisura i Elvedin Dino Begić.

U ime dobitnika priznanja zahvalio se general Ismet Hadžić naglasivši da je velika čast dobiti  nagradu Općine Ilidža, a i velika odgovornost. Prigodan program izveli su učenici Osnovne muzičke škole Ilidža i Akademija Ake Hukelića.