Rezultati Općinskog takmičenja iz Matematike za učenike osnovnih škola

Četvrta gimnazija Ilidža bila je domaćin Općinskog takmičenje učenika osnovnih škola Ilidže iz Matematike, a na kojem je učestvovalo 135 ilidžanskih osnovaca iz 12 škola.

Takmičenje iz Matematike organizovano je u četiri kategorije učenika od šestog do devetog razreda.
 
U kategoriji šestih razreda prvo mjesto zauzeo je Zerin Đozo (Druga osnovna škola), drugo Berina Karić (Šesta osnovna škola), a treće Davud Dragolovčanin (Osnovna škola "Mehmed Handžić").
 
Među sedmim razredima najbolja je bila Sumeja Šabaredžović iz Desete osnovne škole, drugu poziciju zauzela je Asja Husejinović (Treća osnovna škola), a trećeplasirani je bio Adian Bajrami (Peta osnovna škola).
 
U konkurenciji osmih razreda prvo mjesto zauzeo je Emil Macić iz Devete osnovne škola, drugo Merjem Nikšić (Druga osnovna škola),a treće Omer Drkić (Druga osnovna škola).
 
Među učenicima devetih razreda najuspješniji je bio Emin Džambegović iz Prve osnovna škola. Drugo mjesto zauzeo je Daris Hadžić iz Desete osnovne škole, a treći je bio Dani El Hadari Pediš (Osnovna škola "Mehmed Handžić").
 
Općina Ilidža je takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te nagrade koje će biti uručene po završetku takmičenja iz svih oblasti, a najuspješniji učenici će predstavljati Općinu Ilidža na kantonalnom takmičenju.