Održana 34. sjednica Općinskog vijeća Ilidža

Općinsko vijeće Ilidža na 34. sjednici 30. januara 2020. godine u Multifunkcionalnoj sali donijelo je Odluku da počasni građanin Ilidže bude Sulejman Sandžak, a da se Plaketa za životno djelo dodijeli Hamdi Lokvančiću i Adisi Tufo. Zlatna plaketa pojedinačna  ići će u ruke Mirsada Mirojevića, a Kolektivna Zlatna plaketa Udruženju boraca Prva samostalna brigada Sarajevo. Srebrnu plaketu pojedinačnu dobit će Eldin Jelašković i posthumno Fikret Moro. Plaketu odbrane dobio je Nezim Halilović Muderis. Zahvalnice će dobiti : Hasan Šišić, Faris Šačić, Adem Bašić, Dženan Hošić i Fuad efendija Golić. Nagrade i priznanja će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža 12. marta kada se obilježava Dan Općine Ilidža.

Općinsko vijeće donijelo je Odluku o imenovanju predsjednika i dva člana Skupštine Javnog preduzeća za obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Općine Ilidža “Ilidža” d.d.

U ovu Skupštinu imenovani su: Alvid Hubijar, predsjednik, a članovi Hidajet Bešić i Mirsad Žujo.

Općinsko vijeće Ilidža na 34. sjednici, po zahtjevu Demokratske fronte, donijelo je rješenje o razrješenju  člana Komisije za imovinsko-pravna pitanja i stambene poslove Amara Keče, te donijelo riješenje o imenovanju Snježane Soldat na to mjesto.

Na osnovu dopisa “Centrotransa-Eurolinesa” Općinsko vijeće Ilidža donijelo je jednoglasno zaključak da se zahtjeva od Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo da promijeni način održavanja komercijalne linije Drvenija-Hrasnica i to tako da se ta linija održava kao kružna linija i prometuje na relaciji Hrasnica-Ilidža-Marijin dvor-Drvenija-Vijećnica, kao i da se promijeni cijena autobuske karte i da iznosi 2.00KM, poput komercijalne linije Dobrinja-Vijećnica, a sve u cilju da se građanima Općine Ilidža pruži kvalitetna usluga gradskog prevoza.