Održana 23.redovna sjednica Općinskog vijeća Ilidža

Na prijedlog Komisije za saradnju sa drugim općinama, nagrade, priznanja, praznike i obilježavanje značajnih  događaja Općinskog vijeća Ilidža, Općinsko vijeće je na 23. redovnoj sjednici  12. februara 2019. u Multifunkcionalnoj sali   prihvatilo Prijedlog odluke o  poništenju odluke o raspisivanju javnog poziva za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja općine Ilidža.

Razlog poništenja su neuredne prijave  koje nisu ni tipski popunjene, tako da Komisija nije mogla ni razmatrati brojne zahtjeve. Svi zainteresovani podnosioci prijedloga,  po tom javnom pozivu mogu preuzeti svoju dokumentaciju koju su dostavili u Općini Ilidža – Stručna služba za poslove Općinskog vijeća Ilidža, III sprat, kancelarija broj 301.

Općinsko vijeće je donijelo  novu Odluku  o  raspisivanju javnog poziva za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Općine Ilidža. Rok za prijedloge  za dodjelu priznanja sa potpunom dokumentacijom se  podnosi u pisanoj i elektronskoj formi (CD ili USB) do 19.februara 2019. godine. Javni poziv bit će objavljen u dnevnim novinama i web stranici  Općine. Prijedlozi će se  podnositi na propisanom Obrascu koji je sastavni dio ove Odluke, a koji je potrebno otkucati (popuniti sve potrebne rubrike) za određeno priznanje i istu potpisati.

 Prijedlozi se podnose isključivo u zatvorenoj koverti (pisana i elektronska forma) putem Centra za pružanje usluga građanima Općine Ilidža ili poštom na adresu:  Općina Ilidža – Općinsko vijeće – Komisija za saradnju sa drugim općinama, nagrade, priznanja, praznike i obilježavanje značajnih događaja i ličnosti.

Podsjećamo da javnim pozivom  bit će izabrani dobitinici prizanja Općine Ilidža i to: Povelja počasni građanin /građanka općine Ilidža,  Povelja za životno djelo,  Zlatna plaketa, Srebrena plaketa,  Zahvalnica, Plaketa odbrane. Priznanja se uručuju 12. marta za Dan Općine.  

Priznanja Općine Ilidža dodjeljuju se pojedincima i kolektivima sa područja općine Ilidža za izuzetne uspjehe u razvoju privrednih i društvenih djelatnosti, kao i značajan doprinos u odbrani općine. Izuzetno, priznanja se mogu dodijeliti pojedincima i kolektivima koji nisu sa područja općine Ilidža, ako su njihovi rezultati primjereni ugledu općine. Priznanja se mogu dodjeljivati i posthumno.
Prije početka sjednice  vijećnici Općinskog vijeća Ilidža učenjem Fatihe ili minutom ćutnje  odali su počast ubijenom policijskom službeniku Mahiru Begiću.