Obilježena 27. godišnjica pogibije Hajrudina Klepe

U organizaciji Općine Ilidža i Udruženja organizatora otpora veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca Zelene beretke u prisustvu rodbine, prijatelja, saboraca, predstavnika boračkih udruženja i Općine, 11. aprila je obilježena 27. godišnjica pogibije šehida Hajrudina Klepe. Članovi porodice Hajrudina Klepe, delegacije Općine, Zelenih beretki i Četvrte viteške brigade položili su cvijeće na mezar i kod mjesta pogibije na spomen-obilježju i proučili Fatihu i odali počast ovom šehidu.

Rahmetli Hajrudin se među prvima priključio Zelenim beretkama i aktivno se uključio u akciju izuzimanja oružja i MTS-a iz baze u Krtelju. Prilikom jednog od mnogobrojnih ulazaka u bazu u pokušaju da osposobi transporter, poginuo je od snajperskog hica.

Prisutnima se obratio komandant Četvrte viteške brigade general Fikret Prevljak.

Među prvima se priključio  organizaciji Zelenih beretki. Aktivno se uključio  u akciju izuzimanja  oružja  MTS-a iz baze,  koju su na poziv  SDS-a napustili  pripadnici  koji nisu osjećali BiH  kao svoju domovinu.U naselju su napravljeni    punktovi  i prihvatna mjesta  za prikupljanje izuzetnog oružja i MTS-a. Mi  ćemo čuvati uspomenu na ovog hrabrog momka koji  je život dao da bi mi danas ovdje bili” rekao je Fikret Prevljak.