Načelnik Općine Ilidža ugostio porodice poginulih boraca ARBiH katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, čestitao praznike i uručio novčane poklone

Općina Ilidža danas je upriličila prijem za članove Udruženje "Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Ilidža".

Ovom prilikom roditeljima ili suprugama poginulih boraca katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, prema podacima koje je osiguralo Udruženje "Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Ilidža", uručeni su novčani pokloni u iznosu od po 100 KM, koje im je načelnik lično predao.

- Drago mi je da vas vidim u vrijeme koje je itekako nezgodno zbog pandemije koronavirusa koja nam već dvije godine stvara probleme. I ovom prilikom, katolicima još jednom želim čestitati Božić, svima vama novogodišnje praznike, te da sve ono što je bilo loše ostane u godini na izmaku. Naravno, i vama koji ste pravoslavne vjeroispovijesti, kao i vašim porodicama, želim sretan nastupajući pravoslavni Božić - kazao je načelnik Muzur u svom obraćanju, te dodao:

- Boračku populaciju ne želimo i ne smijemo zaboraviti, a posebno porodice onih koji su svoje živote ugradili u opstanak naše domovine - Bosne i Hercegovine.

Članovi Udruženja, predvođeni predsjednikom Alminom Škrijeljom, zahvalili su se načelniku Općine Ilidža na novčanim poklonima, ali i na tome što s posebnim senzibilitetom i velikom dozom razumijevanja shvaća potrebe i probleme ove populacije.