Na Desetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža imenovani članovi Skupštine JP Ilidža

Zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi, Deseta redovna sjednica Općinskog vijeća Ilidža održana je u online formatu.

Odlukom OV Ilidža dužnosti su razriješeni v.d. predsjednik i dva člana Skupštine Javnog preduzeća Ilidža d.o.o. Ilidža, a na ove funkcije potom su imenovani Amer Mahmutović, Anes Mašić i Meliha Zukić-Krvavac.

Na Desetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža raspravljalo se o sedam tačaka dnevnog reda.

Sjednici su prisustvovali šef Službe socijalne zaštite Općine Ilidža Zumreta Karamustafić i načelnik Pete policijske uprave MUP-a KS Mevludin Halilović, koji su prezentirali godišnje izvještaje članovima OV Ilidža, ali i iznijeli određene probleme s kojima se susreću u svom radu.

Vijećnice i vijećnici bili su itekako zainteresovani za temu sigurnosti građana na teritoriji općine Ilidža, a Načelnik Halilović nastojao je dati odgovore na sva vijećnička pitanja. Članove OV Ilidža zanimale su stvari poput videonadzora na Ilidži, saobraćajnih gužvi ali i nepropisnog parkiranja, koje je čest problem na ilidžanskim ulicama.

Šefica Službe socijalne zaštite, Zumreta Karamustafić, upoznala je Općinsko vijeće sa stanjem u instituciji kojom rukovodi, kazavši kako Službi socijalne zaštite najveći problem predstavlja manjak kadra.

Općinsko vijeće Ilidža donijelo je zaključak prema kojem bi se u narednom periodu trebala popuniti nedostajući kadar u Službi socijalne zaštite Ilidža.

Kroz iscrpnu raspravu na jednoj od tački dnevnog reda Desete redovne sjednice Općinskog vijeća Ilidža, došlo se do inicijative prema kojoj se obavezuju predsjednici klubova da dostave konkretne prijedloge za izmjene i dorade Poslovnika o radu Općinskog vijeća Ilidža.