”Budimo i savjesni građani općine Ilidža”

Zbog  povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju i sprečavanju nepropisnog parkiranja na području općine Ilidža Komisija za sigurnost Općinskog vijeća  u saradnji sa Petom policijskom upravom Ilidža će u periodu od 27.maja do 04. juna 2019.godine provesti kampanju ”Budimo i savjesni građani općine Ilidža”.

Kampanja  je počela  27.maja 2019.godine  ispred zgrade Općine Ilidža, ul. Butmirska cesta br.12. gdje je bio prisutan i načelnik Pete policijske uprave Ilidža Džafer Hrvat  i članovi Komisije za sigurnost.

Kampanja će se provoditi u sljedećim ulicama: Butmirska cesta, dr. Mustafe Pintola, Mala aleja, Ibrahima Ljubovića, Rustempašina, Ustanička i Emira Bogunića Čarlija.

Cilj kampanje je preventivno djelovanje i buđenje svijesti kod građana,   kako bi sigurnost svih učesnika u saobraćaju bila podignuta  na  veći nivo. Primjerom dobre prakse i saradnje  Policijske uprave i lokalne  zajednice ovom kampanjom želi se  pokazati da nije cilj samo represivno, odnosno kažnjavati građane, već unaprijediti bezbjednost u saobraćaju, promovisati  saobraćajnu kulturu, a ujedno i prevenciju u bezbjednosti saobraćaja, zaštite životne sredine kroz smanjenje negativnih utjecaja uzrokovanih saobraćajem.