Budimo domaćini za primjer takmičarima EYOF-a

Evropski omladinski festival mladih (EYOF - European Youth Olympic Festival) predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste starosne dobi između 14 i 18 godina. Zimski i ljetni festival organizuju se svake dvije godine. Domaćin zimskog omladinskog festivala EYOF 2019 su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, a održat će se od 9. do 16. februara 2019.  EYOF će, kako se očekuje, okupiti više od 1.500 učesnika iz oko 50 evropskih država koji će se natjecati u zimskim sportovima na nekoliko borilišta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Senahid Godinjak, direktor EYOF-a  24. januara 2019.godine u Općini Ilidža prezentovao je članovima Kolegija Općinskog vijeća Ilidža i vijećnicima  planirane aktivnosti  ovog sportskog festivala, ističući da će sjedište  takmičara biti na Ilidži, a ujedno najavivši i događaje svake večeri na Ilidži..

Vijećnici Općinskog vijeća Ilidža izrazili su svoje zadovoljstvo,   a ujedno i čast,  jer će sjedište takmičara biti na Ilidži, naglasivši  da Ilidža kao lokalna zajednica će ponuditi iz svog domena  ponuditi podršku što svečanijoj  organizaciji EYOF-a.

Budimo domaćini za primjer takmičarima EYOF-a i pošaljimo u svijet lijepu sliku Ilidže , poručili su vijećnici Općinskog vijeća Ilidža.