Nastavljena podrška: Osigurane užine za 514 osnovaca i prijevoz za djecu s poteškoćama u kretanju

Općina Ilidža nastavila je s podrškom najugroženijim kategorijama nakon što je osigurala besplatne đačke užine za 505 osnovaca s područja općine Ilidža u aktuelnoj školskoj godini, a čije su porodice u stanju socijalne potrebe, kao i za devet učenika s područja Ilidže koji pohađaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor".

Sredstva za ovu namjenu, kao i za projekt sufinansiranja prijevoza 73 učenika s poteškoćama u kretanju za drugo polugodište školske 2022/2023. godine, osigurana su iz Budžeta Općine Ilidže za 2023. godinu.

Trenutni korisnici ovog vida podrške su učenici i njihovi pratioci koji pohađaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor", Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica".

Na ovaj način Općina Ilidža je nastavila kontinuirano pružati podršku jednoj od najosjetljivijih kategorija našeg društva, a tako će biti i u budućnosti.