Drugo izdanje humanitarne trke Stojčevac 5K zakazano za 17. juni

Drugo izdanje trke Stojčevac 5K u organizaciji Općine Ilidža održat će se 17. juna 2023. godine.

Baš kao i prošle godine, start i cilj trke koja je sebi prošle godine priskrbila titulu najmasovnije 5k trke u Bosni I Hercegovini bit će na poznatom ilidžanskom izletištu.

- Vjerujemo da će trka Stojčevac 5K i ove godine privući veliki broj učesnika, kako iz naše domovine tako i iz inostranstva. Stojčevac i Velika aleja nude jedinstven ambijent za rekreaciju, a pogotovo za trčanje - naglasio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Općinski načelnik, koji je i sam bio jedan od prošlogodišnjih 528 učesnika, kazao je kako je Stojčevac od prošlogodišnje trke doživio dodatnu pozitivnu transformacije, te da se Općina, sa KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo i u saradnji s Vladom KS i nadležnim ministarstvima nastoji maksimalno brinuti o lokalitetu Stojčevca.

- Uloženi trud i rad u obnovu i revitalizaciju Stojčevca itekako se isplatio, a to je najlakše zaključiti po reakcijama svih posjetilaca i njihovom broju, bilo da se radi o radnim ili danima vikenda. Iskreno se nadam da će drugo izdanje trke Stojčevac 5K biti prilika za sve nas da na pravi način ispromovišemo ljepote Ilidže i Stojčevca, ali i da srušimo rekord po broju učesnika s premijerne trke Stojčevac 5K - rekao je načelnik Muzur.

U narednim danima počet će i zvanične prijave za trku koja će i ove godine biti humanitarnog karaktera, a svi zainteresovani za učešće u trci sve informacije moći će saznati na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) trke Stojčevac 5K ali i Općine Ilidža.

I za drugo izdanje trke Stojčevac 5K, čiji je tehnički organizator JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža i  bit će pripremljen bogat cjelodnevni zabavni program, uz sadržaje u kojima će moći uživati sve generacije, a posebno oni najmlađi.