Apel

Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić apelovao je na građane ove lokalne zajednice da se striktno pridržavaju mjera koje je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH, namijenjenih suzbijanju virusa korona. On je naglasio da nema mjesta panici.

“Jedna od preventivnih mjera  je  zabrana javnih okupljanja iz preventivnih razloga, te stoga se mole građani da bez prijeke potrebe ne dolaze u prostorije općine i mjesnih zajednica. Svako od nas treba da posmatra ne samo svoje zdravstveno stanje, nego stanje i onih oko sebe i da svi zajedno učestvujemo  u borbi protiv ove pandemije” dodao  je načelnik Memić.

Apeluje se na građane da koriste telefone  za informisanje o toku svojih predmeta, a službenici ove lokalne zajednice  stoje im na raspolaganju.

Ponavljamo još jednom  da je potrebno učestalo prati ruke toplom vodom  i tečnim sapunom  minimalno 20 sekundi i obavezno provoditi mjere respiratorne higijene.

Ukoliko imate povišenu temperaturu, kašljete  ili otežano dišete, a u posljednje vrijeme ste boravili  u Kini, Italijii, Južnoj Koreji ili Iranu  ili ste bili u bliskom kontaktu sa  osobama koje su u posljednjih 14 dana  došle iz ovih područja, telefonom se obratite Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo, kako biste dobili daljnje instrukcije.

Kantonalni zavod za javno zdravstvo +387(0)33 624-470.