Obezbijeđeno dodatnih 350 besplatnih članarina u JU Biblioteka Sarajevo

Nakon što je Općina Ilidža u junu potpisala ugovor sa JU Biblioteka Sarajevo za 200 besplatnih članarina za građane i građanke, u veoma kratkom roku građani su iskoristili mogućnost upisa za predviđeni broj besplatnih članarina.

S obzirom na odziv građana, općinski načelnik Nermin Muzur i v.d. direktor JU Biblioteka Sarajevo Narcis Saračević potpisali su produženje saradnje i obezbijeđeno je dodatnih 350 besplatnih članarina.

“Željeli smo animirati građane i građanke da u što većem broju posjećuju Biblioteku koja se nalazi u Multimedijalnom centru Ilidža i prvobitno smo obezbijedili 200 besplatnih članarina te su građani imali mogućnost da do 31.12.2021.godine izvrše besplatan upis. Međutim, odziv građana je bio veći nego što je očekivano te je već u prvih 15 dana od početka realizacije ove aktivnosti izvršeno 200 besplatnih upisa za koja su bila i obezbijeđena finansijska sredstva. S obzirom da želimo unaprijediti kulturu čitanja i na molbu građana, izdvojili smo dodatna sredstva i obezbijedili 350 dodatnih besplatnih članarina“, izjavio je načelnik Muzur.

Sve troškove članarina snosit će Općina, a učlaniti se može u odjeljenje JU Biblioteka Sarajevo koje se nalazi na adresi Hrasnička cesta 8 (Multimedijalni centar Ilidža), uz potrebnu dokumentaciju (predočenje lične karte za odrasle i CIPS prijave za maloljetne osobe).

Građani i građanke se mogu besplatno učlaniti do isteka 350 obezbijeđenih besplatnih članarina.