Javni poziv za podnošenje prijava za učešće u radu komisija za tehnički pregled izgrađenih građevina na području općine Ilidža

Na osnovu člana 119. Zakona o prostornom uređenju («Sl.novine Kantona Sarajevo», br. 24/17) i člana 90. Statuta Općine Ilidža – Prečišćeni tekst („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 33/10), Općinski načelnik Općine Ilidža, objavljuje

 

J A V N I    P O Z I V

 

Za podnošenje prijava za učešće u radu Komisija za tehnički pregled

izgrađenih građevina na području Općine Ilidža

 

 

I

 

Pozivaju se zainteresovana fizička lica da podnesu prijave za učešće u radu za vršenje tehničkih pregleda građevina za 2024. i 2025.godinu na području Općine Ilidža, a u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju («Sl.novine Kantona Sarajevo», br. 24/17), slijedećih struka:

 

- dipl.ing.arhitekture

- dipl.ing.građevine (konstruktivni smjer)

- dipl.ing.saobraćaja

- dipl.ing.građevine (hidrotehnički smjer)

- dipl.ing.elektrotehnike (jake i slabe struje)

- dipl.ing.mašinstva

- dipl.ing.geodezije

- dipl.ing.zaštite na radu

- dipl.ing.zaštita od požara i eksplozija

- kontrola sanitarnih uslova putem ovlaštenih lica

 

II

 

Tehnički pregled mogu vršiti samo fizička lica koja ispunjavaju uslove iz člana 119. Zakona o prostornom uređenju, odnosno koja imaju najmanje VSS navedenih struka, sa pet godina radnog iskustva u struci i položenim stručnim ispitom.

 

III

 

Tehnički pregled ne mogu vršiti službena lica koja su direktno bila uključena u postupak donošenja lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti, odobrenja za građenje i lica navedena u članu 119. Zakona o prostornom uređenju.

IV

 

Obavezna dokumentacija uz prijavu:

 

- potpisanu prijavu sa tačnom adresom i brojem telefona uz obaveznu naznaku uže oblasti za koju se stručno lice prijavljuje

-  ovjerenu kopiju diplome o završenom fakultetu

-  ovjerenu kopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu

  i užem usmjerenju

-  potvrdu o radnom iskustvu u struci nakon sticanja diplome iz tačke II Javnog poziva

-  ovjerena kopija lične karte

- ovjerenu izjavu nadležnog organa – kojom podnosilac izjavljuje da će blagovremeno pismenim putem obavjestiti Službu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša o svom izuzeću u slučaju da je u srodstvu sa investitorom objekta koji je predmet tehničkog prijema, kao i u slučajevima navedenim u članu 119. Zakona o prostornom uređenju

 

V

 

Nakon komisijskog pregleda i obrade pristiglih prijava usvojena lista lica koja ispunjavaju uslove za objavljivanje poslova tehničkog pregleda građevina će biti objavljena na oglasnoj ploči Općine Ilidža najkasnije u roku od 30 dana od dana zaključenja Javnog poziva.

 

Dokumentacija priložena uz prijavu se ne vraća podnosiocu.

 

VI

 

Prijave sa potpunim dokazima o ispunjavanju uslova Javnog poziva podnose se u roku od 15 (petnaest) dana od dan objavljivanja, putem protokola Općine Ilidža ili putem pošte na adresu:

 

Općina Ilidža

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša

(Komisija za otvaranje prijava i odabir stručnih lica za učešće u radu komisija za tehnički pregled građevina izgrađenih na području Općine Ilidža)

Ul. Butmirska cesta br. 12

 

Sa naznakom za Javni poziv "Za podnošenje prijava za učešće u radu Komisija za tehnički pregled izgrađenih građevina na području Općine Ilidža"

 

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

 

Nermin Muzur, magistar uprave