Uskoro kino projekcije i na Ilidži

Općina Ilidža kupila je kino projektor u vrijednosti 124.875, 47 KM, koji će biti instaliran u objektu  bivšeg kina Igman, ulica Hrasnička cesta 8. Sporazum o regulisanju međusobnih  prava i obaveza u vezi s korištenjem sistema kino projekcije  potpisan je 23. maja  2017. godine  u Općini Ilidža. Sporazum su  potpisali  načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski i rekreacioni centar Ilidža Sead Kulović.

"Nadam se da će  nekadašnje kino postati ponovo mjesto susreta ljubitelja filma.  Posjetioci će uživati u projekcijama najnovijih filmskih ostvarenja, a posebnu pažnju trebalo bi posvetiti dječijim filmovima. Nadam se da će ova  pozitivna novina na Ilidži dobiti simpatije Ilidžanaca koji će dolaziti i uživati.Prostor kina koristit će se i dalje za organizaciju kulturno - zabavnih i umjetničkih sadržaja" rekao je načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić.

"Zahvaljujemo se Općini i načelniku koji su imali razumijevanja  i obezbijedili novčana sredstva za ovu  opremu. JU KSiRC  organizirat će komercijalne projekcije po cjenovniku  koji će donijeti  Upravni odbor JU  KSiRC,  uz saglasnost načelnika , istovremeno poštivajući sve zakone kojim se reguliše ova oblast" izjavio je direktor Kulović .