Uskoro imena korisnika stanova za neprofitno socijalno stanovanje

Na osnovu sporazuma  o saradnji na sporovođenju  Državnog projekta  stambenog zbrinjavanja  izbjeglica i  raseljenih lica u okviru Regionalnog  stambenog projekta, a  na osnovu  sredstava osiguranih  od Razvojne banke Vijeća Evrope,  Općina Ilidža  kao jedan od 19 potpisnika lokalnih zajednica  započela je realizaciju projekta.
U ulici  Suvada Đulimana u tzv. naselju Balvangrad  treba započeti  gradnja 18 stanova. Završen je javni poziv  za odabir potencijalnih korisnika  stambenih jedinica. Prijavile su se 44 porodice.Komisija je izvršila bodovanje,  a potom je obišla porodice.
Projektom je predviđen smještaj porodica koje  bi plaćale  minimalni iznos najma po metru kvadratnom, a stanari  će  biti u obavezi  plaćanje komunalija, dok će  postojati  i oblik subvencioniranja onih koji nemaju nikakva primanja.  Stanovi  će biti kvadrature od 33 kvadrata  i to  njih 14,  a četiri su 48,5 kvadrata.  Rang liste će biti uskoro poznate.
Općina je  u ovom projektu obezbijedila  zemljišta i infrastrukturu, odnosno  80.000 KM i vrijednost zemljišta, a ostalo finansira Razvojna banka Vijeća Evrope putem Državnog Ministarstva za ljudska prava, a implementira Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena  lica.