Učesnicima projekta „Volontiranje je COOL“ uručene potvrde

U prostorijama Multimedijalnog centra na Ilidži 21. marta 2017. godine uručene su volonterske potvrde za 80 učenika ilidžanskih osnovnih škola koji su učestvovali u projektu „Volontiranje je COOL“.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma u 2016. godini po peti put je implementirao projekat „Volontiranje je COOL!“ kojim se želi ukazati na značaj volontiranja osnovaca za razvoj savremenog demokratskog društva u kojem i najmlađi pojedinci daju doprinos zajednici.

Općina Ilidža je prepoznala vrijednost ovog projekta koji promoviše efekte volonterizma i podržala ga na osnovu Javnog poziva za raspodjelu sredstava za finasiranje projekata iz oblasti sporta, kulture i obrazovanja iz budžeta Općine Ilidža za 2016. godinu.

U projekat su uključene 33 osnovne škole iz Federacije BiH od kojih su četiri osnovne škole sa područja općine Ilidža. Učenici Četvrte, Pete, Sedme i Devete osnovne škole sa Ilidže su jednom sedmično izdvajali tri do četiri sata za realizaciju volonterskih aktivnosti po vlastitom izboru (pomoć školskim drugovima u učenju, pomoć starijim osobama i osobama sa posebnim potrebama, organizacija ekoloških i drugih akcija), a uz pomoć školskog koordinatora. Svoje volonterske aktivnosti su predstavili na završnoj manifestaciji projekta „Galerija Volonterizma“, koja je održana 5. decembra 2016. godine u Hotelu Hollywood na Ilidži.