Učenici Grafičke škole predstavili načelniku projekat programiranja

"Svi mi živimo u vremenu u kojemu je obaveza biti informatički  pismen i to danas je prioritet, kazao je načelnik Općine Ilidža prof.dr.Senaid Memić 8.decembra 2016. godine  na  sastanku sa učenicima Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije koji  učestvuju u programu "Sat kodiranja"

Povodom ovogodišnjeg  "Sata kodiranja/programiranja"  koji se realizuje  u nekim  osnovnim i srednjim škola Kantona Sarajevo, a u okviru Sedmice informatičke edukacije, učenike  je primio načelnik Memić. Mladi talenti su mu predstavili projekat, a tiče se izrade plana kodiranja/programiranja.

"Sat kodiranja"  najveći edukativno-informatički pokret, pokrenut prije nekoliko godina od američke neprofitne organizacije Code.org, namijenjen sticanju prvih programerskih iskustava. Cilj je približiti djeci  i omladini  moderne tehnologije  i programiranje općenito, te ih na taj način usmjeriti na zanimanja  u IT-ju koja su danas deficitna na tržištu.
Bosna i Hercegovina je, na čelu sa SMART RC, a Centar za promociju civilnog društva već drugu godinu zaredom ostvaruje  najbolje rezultate u regionu, sa preko 40 000 mladih ljudi uključenih u zadnje dvije  godine.