U povodu 1. marta Dana nezavisnosti BiH održana svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža 

U povodu 1. marta  Dana nezavisnosti BiH, 27. februara je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža.Obilježavanje  je počelo tradicionalnim obilaskom centralnog Spomen-obilježja i polaganjem cvijeća.Brojne delegacije odale su počast učenjem Fatihe  i minutom ćutnje poginulim braniteljima Ilidže.

Na svečanoj sjednici obratili su se predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Omerović i načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić. U svom obraćanju načelnik Memić  je istakao da je 1. mart jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji BiH, te da je to rođendan naše države, dan kada su se građani BiH izjasnili da žele da žive u suverenoj, nezavisnoj i cjelovitoj BiH,

“Građani Bosne i Hercegovine su svi jednaki, i svi trebamo voljeti našu državu, jer druge nemamo. Gradimo radom našu domovinu jer samo tako možemo doprinijeti da budemo dio Evrope a mi to jesmo. Moramo gledati u budućnost, jer naša djeca zaslužuju puno više od prijetnji da neće biti Bosne i Hercegovine. Treba da se borimo da našu domovinu jačamo  u duhu jednakopravnosti svih njenih građana, izjavio je, između ostalog, načelnik Memić.

 “Prije 26 godina, na današnji dan, građani Bosne i Hercegovine su izašli na referendum o samoopredjeljenju i većinskom voljom odlučili da ova naša  zemlja obnovi nezavisnost i samostalnost.Bogatstva koja posjedujemo i snaga naše istrajnosti i odlučnosti temelji su na kojima ćemo se i u narednim godinama razvijati kao ekonomski uspješna i socijalno pravedna država. Posebno poštovanje zaslužuju porodice šehida i poginulih boraca koji su dali život za odbranu domovine i svi branitelji.Oni su branili multietničku Bosnu i Hercegovinu koja je i bosanska i srpska i hrvatska”  rekao je u svom govoru Muhamed Omerović.

Prigodan program izveli su učenici osnovnih škola sa područja općine Ilidža.