Trinaesto otvoreno prvenstvo u karateu “Ilidža Open 2018”

Ilidža je 10. i 11. marta 2018. godine bila centar okupljanja karatista iz regiona. Na Trinaestom otvorenom prvenstvu u karateu “Ilidža Open 2018” u sportskoj dvorani kulturno sportskog centra Ilidža učestvovalo je skoro 1.300 takmičara iz šest zemalja i 110 klubova. Organizator turnira je KK “Champion” Ilidža, pod pokroviteljstvom Općine Ilidža.

Dodijeljena su i posebna priznanja istaknutim sportistima Munibu Dedoviću, Maksimu Avramoviću, Mirnesi Bektaš i Merisu Muhoviću i Anesu Čongi.

“Ova manifestacija je jedna u nizu kulturnih i sportskih, kojim se obilježava Dan Općine Ilidža.Poklanjamo je  građanima općine, jer je i generalni pokrovitelj Općina Ilidža  na čelu sa prof.dr. Senaidom Memićem.Ponosni smo što je načelnik prepoznao važnost podrške u organizaciji  turnira, a naš organizacioni odbor  je na najbolji način  odgovorio ukazanom povjerenju.Sigurni smo da je ova manifestacija  na neki način  i centralna i najmasovnija, tokom obilježavanja ovog važnog dana.Uz odličnu organizaciju  ostavili smo utisak dobrog domaćina , što sigurno  možemo potvrditi  kada su naši građani u pitanju.Već sada najavaljujemo  još kvaliteniji  14. Ilidža Open 2019, a zajedno sa prijateljima kluba  nastavit ćemo graditi novu priču" izjavio je Mensur Agović, predsjednik KK Champion.