Prijem za učesnike festivala folklora

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić 27. jula 2017. godine upriličio je prijem za učesnike Devetog međunarodnog festivala folkora za djecu, (djeca uzrasta od 8 do 15 godina). Festival će se održati u periodu od 27. jula do 30. jula na Ilidži, a nastupiće ansambli iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Rusije, Slovačke, Španije, Turske i Bosne i Hercegovine sa 300 učesnika. Domaćin festivala je Udruženje za djecu i mlade „Nominativ“.

„Čast mi je i zadovoljstvo biti domaćin festivala folklora za djecu sa ovolikim brojem zemalja učesnica. Ilidža postaje centar folkora u regionu. Nadam se da će publika na Ilidži uživati u vašim igrama. Želim vam ugodan boravak u našoj općini i uživajte u njenim ljepotama, družite se, razvijajte prijateljstvo, mir i toleranciju i dođite nam i sljedeće godine“, kazao je načelnik Memić u svom obraćanju učesnicim festivala.

Gosti nisu krili svoje zadovoljstvo učešćem na festivalu, a posebno su zadivljeni ljepotom Ilidže i Bosne i Hercegovine. Gosti i domaćini razmijenili su poklone, kao znak pažnje i sjećanja na ovoj susret.