Prijem za 56 nekadašnjih uposlenika

U zgradi Općine Ilidža 16. januara  je organizovan tradicionalni novogodišnji prijem za penzionere koji su radni vijek proveli radeći u Jedinstvenom općinskom organu uprave ove općine.  Za njih  56,  načelnik prof.dr. Senaid Memić je pripremio prigodne poklone, te novčani iznos po 70 KM. Svi su dobar dio , ako ne i cijeli radni vijek, proveli u Općini Ilidža  pa tokom prijema nije nedostajalo tema za razgovor evociranja uspomena,  a i radosti što vide jedni druge.  Mnogi već imaju nove preokupacije, a sve najljepše i dobro zdravlje poželio im je  načelnik, prof.dr. Senaid Memić.
"Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju. Želim da ovi susreti budu tradicija i da u ovim vremenima kakva jesu,   susrećemo se češće da razgovaramo i vidimo  eventualno šta možemo pomoći jedni drugima" rekao je, između ostalog načelnik Memić. On je zahvalio penzionerima na istinskom trudu kojeg su pružali  u toku  svog radnog vijeka "praveći" lokalnu  upravu,   te istakao da su vrata općine i njegovog kabineta za njih uvijek otvorena sa ličnih aspekata i šire društvene zajednice
Penzioneri su zahvalili načelniku  na pozivu i istakli da im prijem mnogo znači,  zbog iskazanog poštovanja i lјudskosti  načelnika prema ovoj populaciji.