Posjeta Domu penzionera "Green"

Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić posjetio je 12.januara  Dom penzionera "Green" u Hrasnici.Tom prilikom uručio je po 70 KM korisnicima koji imaju  više od 80 godina, njih 32.

 Kako su rekli korisnici  Doma koji su izrazili zahvalnost načelniku na novčanim sredstvima, najvažnije tokom posjete je  to što je  "donio "   dobru volju i razumijevanje.

 

"Kad spomenemo riječ starost, gotovo je uobičajeno da mislimo na onemoćalog i bespomoćnog čovjeka, ali nije uvijek tako. Godine idu i ne možemo kazaljku našeg životnog sata zaustaviti ili pomaknuti unatrag. To su neizbježne pojave, ali to ne znači da vaš duh je star da se vi ne radujete svakom danu kao i svi ljudi. Želim da vam ova sredstva bar malo olakšaju dane i da  shvatite samo kao mali znak pažnje i brige o vama, jer niste zaboravljeni" rekao je, između ostalog načelnik Memić.

Dom penzionera Green je mjesto gdje je obezbijeđena kompletna briga lica trećeg doba. Visok kvalitet  života starih i iznemoglih osoba ostvaruje se visokokvalitetnim organizovanjem smeštaja, te profesionalizmom njihovog osoblja. Dom raspolaže sa 150 mjesta, u komfornim jednokrevetnim, dvokrevetnim i višekrevetnim sobama, a svaka soba ima vlastito kupatilo. Penzionerski dom Green takođe raspolaže stacionarom predviđenim za smještaj teško bolesnih i nepokretnih korisnika.

Istog dana posjetio je i porodicu Durmo, dedu Emina i nanu  Šuhretu  u Lasici, kojima je Općina izgradila i kuću, te im uručio  pored novčanih sredstava i paket hrane.