Podijeljeno 50 paketa bivšim logorašima

Udruženje logoraša Općine Ilidža u povodu mjeseca Ramazana upriličilo je podjelu prehrambenih paketa 25. maja 2017. godine  svojim članovima. Ovom prilikom podijeljeno je 50 paketa.Donator paketa je  Savez muslimanske omladine  NEDWE . Enes Đelilović predsjednik Udruženja logoraša Općine Ilidža zahvalio je donatorima izrazivši nadu da će se dobra saradnja i ubuduće nastaviti. " Svake godine   mi dobijamo značajan broj paketa  za naše članove od NEDWE.

Ovo je prva podjela  u ovoj godini, a nadamo se  da ćemo osigurati još najmanje 100 tokom 2017. " izjavio je Đelilović. U organizaciji ovog udruženja završeno je pisanje knjige "Sjećanje na ožiljke iz devedesetih" autora Enesa Đelilovića. Knjiga govori o  sjećanjima  i preživjeloj golgoti u logorima, a rezultat je prkosa i ustrajne borbe samog autora.

On se nada da će knjiga izazvati velike reakcije jer se spominju zločini i zločinci koji nisu nikad procesuirani.To je lična ispovjest  o stradanju i borbi  za život  i opstanak.Oživljene su kroz knjigu  slike iz prošlosti  koje su doboku urezena u sjećanje autora.Autor  ispovjeda  svoja sjećanja i "žive rane"  na koju, kako reče, neće ni jedan čitalac ostati ravnodušan. Promocija knjige bit se sredinom juna .