Otvoren Hotel Hills

Uz prisustvo brojnih zvanica iz javnog i kulturnog života 22. oktobra   svečano je otvoren Hotel Hills Sarajevo.
Congress&Termal Spa Resort zajedno sa Hotelom Hollywood Sarajevo i Termalnom Rivijerom čini jedan od najvećih turističkih kompleksa u našoj zemlji.Crvenu vrpcu presijekao je načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić i vlasnik hotela  Saljo Mrkulić.

Zvanice koje su uveličale ovu svečanost imale su priliku da prošetaju crvenim tepihom, a nakon toga uslijedio spektakularan vatromet.
Hotel Hills, Termal & Spa Resort Sarajevo zauzima oko 35.000 m², a obuhvata 261 komfornu, sofisticiranu, luksuznu sobu i apartmane, višenamjenski kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom, termalne toplice, unutrašnje i vanjske bazene, adrenalin park za djecu i odrasle na impresivnih 2.200 m², dvoranu za vjenčanja, restoran s tradicionalnom bosanskom i internacionalnom kuhinjom te atraktivan panoramski Sky Bar restoran i lounge bar na vrhu hotela sa panoramskim pogledom na zelenu okolinu hotela, kao i pogled od 360 stepeni na glavni grad. Kapacitet konferencijske dvorane je 1.500 mjesta. Ostale kongresne dvorane kapaciteta su sa po 180, 150 i 100 mjesta. Sve dvorane imaju svu najsavremeniju konferencijsku opremu.  Na svečanom otvaranju je istaknuto da su sve radove izvodile domaće firme, a da je ugrađena oprema vrhunskih svjetskih proizvođača.