Olimpijski dan u Desetoj osnovnoj školi Ilidža

U  Desetoj osnovnoj školi 26. maja 2017.  realizovan je projekat „Olimpijski dan Desete osnovne škole“ koji je obuhvatio cjelodnevni program sportskih i muzičko- zabavnih disciplina.

U projektu su učestvovali svi učenici od prvog do petog razreda, koji su kroz deset disciplina pokazali svoje sportsko i muzičko umijeće. Najzanimljivije je bilo u toku Igre izmedu dvije vatre, kada su svi bili na nogama i glasno navijali i bodrili svoje vršnjake.

U organizaciji i realizaciji igara učestvovali su svi nastavnici razredne nastave. Cilj igara je realizacija časova Godišnjeg plana i programa, razvijanje sportskog i takmičarskog duha među djecom, te druženje učenika. Učenici koji su zauzeli neko od prva 3 mjesta su dobili pohvalu od strane škole.

„Moram istaći da je ova manifestacija bila  od posebnog značaja za djecu, nastavnike ali svakako i za uposlenike škole. Ovo je samo dio sadržaja, kojim obiljelježavamo još jedan rođendan naše škole, prije zvanične školske priredbe. Kolege i ja trudit ćemo se i da ubuduće organizujemo ovakve projekte za naše učenike i da zajedničkim snagama, idejama i doprinosom stvaramo nove sadržaje za učenike škole, kazala nam je Irma Hurić, jedan od nosilaca organizacije, inače učiteljica u Desetoj osnovnoj školi“.