Obilježena godišnjica Podružnice 10 Četvrte viteške motorizovane brigade

U povodu obilježavanja godišnjice Podružnice 10 Četvrte viteške motorizovane brigade Butmir  u organizacji Udruženja  Četvrta viteška motorizovana brigada Ilidža održano je niz zanimljivih sadržaja.

Turnir u šahu za veterane održan je 20. maja 2017. godine u Osmoj osnovnoj školi "Amer Ćenanović" a  pobjednik je Džeko Škrijelj, Kemal Bajramović  je bio drugi,  a treće mjesto zauzeo je  Ale Suljević.

Turnir u fudbalu  održan je 24. maja 2017. godine. Ekipa Podružnice  10 Četvrte viteške brigade Butmir su pobjednici, ekipa Grasa bila je druga, a treće mjesto zauzela je ekipa Vojne policije Trećeg motorizovanog bataljona. Podjela zahvalnica i pehara za pobjednike i učesnike bit će održana na svečanoj akademiji

13.juna 2017. godine u 18:00 u Domu kulture – Butmir. Predsjednik Podružnice 10,  Izet Hurić izrazio je zahvalnost svim učesnicima  koji ne daju  da se značaj Podružnice 10  zaboravi, a posebnu  zahvalnost uputio je direktoru Osme osnovne škole "Amer Ćenanović" Vahidu Čustoviću.

U sklopu godišnjice također održan je historijski čas sa učenicima Osme osnovne škole "Amer Ćenanović" na kojem je ukazano na značaj ove brigade u agresiji na Bosnu i Hercegovinu . Čas je održao komandant  Mehmedalija Arnaut.