Najbolji matematičari iz Osme osnovne škole "Amer Ćenanović"

U Četvrtoj gimnaziji Ilidža 9. marta 2018. godine održano je 23. Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola Ilidže iz matetmatike.Takmičilo se 99 učenika  iz 11 osnovnih škola .U kategoriji sedmih razreda   prvo mjesto zauzeo je Harun Alibegović iz Osme osnovne škole “Amer Ćenanović”, drugo Faris Avdić iz Pete osnovne škole, a Nadir  Hrustanbegović iz Osme osnovne škole “Amer Ćenanović” treće mjesto.

U kategoriji  osmih razreda Halid Gakić  iz Četvrte osnovne škole prvo mjesto, drugo  Harun Metiljević  iz iste škole,  dok je treće mjesto pripalo Eminu Ćenanoviću iz Osme osnovne škole “Amer Ćenanović”.

Azra Pamuk  iz Druge osnovne škole najbolja je matematičarka u kategoriji devetih razreda, druga  je Selma Holjan iz iste škole, a Ammar Omerika iz Osnovne škole Mehmed Handžić je bio  treće  mjesto.

U ekipnom plasmanu najbolje rezultate imaju učenici Osme osnovne škole “Amer Ćenanović”, druga je Peta osnovna a treća je Druga osnovna.

Za prvo mjesto  učenici će se  nagraditi  sa  100 KM, za drugo 80 a trećeplasiranim po 60 KM. Učenici će predstavljati Općinu Ilidža na kantonalnom takmičenju.