Ispraćeni učesnici Marša mira 2017.

Gorska služba spašavanja i Streljački klub Ilidža u saradnji i pod pokroviteljstvom Općine Ilidža sedmu   godinu zaredom organizuju Marš mira Ilidža-Nezuk-Srebrenica. Ovogodišnji učesnici, njih  70  krenuli su autobusom do Nezuka ispred zgrade Općine 7. jula 2017. godine. 

Sretan put i dobro zdravlje na ispraćaju poželio im je načelnik Općine prof. dr. Senaid Memić sa saradnicima.

"Marš mira je pješački pohod, koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida  nad Bošnjacima  s  ciljem odavanja počasti žrtvama genocida te podsjećanja na stravične zločine koji su  su počinjeni u enklavi Srebrenica. Glavna poruka Marša je  čuvanje sjećanja na nevino stradale Bošnjake Srebrenice i Podrinja i mi ćemo njegovati  i širiti ideju čuvanja od zaborava.Općina Ilidža to radi već tradicionalno. Obaveza svih nas je podsjećati na zločine nad Bošnjacima Podrinja ali i cijele Bosne i Hercegovine," izjavio je,  između ostalog,  Memić.

Sudionici marša će se  u Nezuku pridružiti ostalim učesnicima marša odakle će  nastaviti put prema Memorijalnom centru u Potočarima, gdje će  11. jula prisustvovati kolektivnom ukopu i dženazi žrtvama genocida.