Festival folklora

Ilidža je  19.jula 2017. bila okićena tradicijom, igrom, pjesmom, muzikom, ali i svakako prepunim gledalištem. Na Ljetnoj pozornici, svoju tradiciju i običaje predstavilo je više od 300 učesnika Međunarodnog festivala folklora „SARAJEVO 2017.“ Publika je uživala u izvedbama učesnika iz Albanije, Bugarske, Hrvatske, Rusije, Kirgistana i Bosne i Hercegovine sa predstavnicima KUD „Gajret“, KUD „Ekrem Mujkić“, KUD „Modrački mornari“, KUD „Mladi metalac“.

Udruženje za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva „BAŠLIJA“, je suorganizator ovog projekta, pokrovitelj je JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo, a sve to organizovano povodom tradicionalne manifestacije Baščaršijske noći.

„Drago mi je da su gledaoci došli o velikom broju i da su istinski uživali u programu. I na licima učesnika vidjelo se zadovoljstvo, što nam je veoma važno. Iz ovakvih festivala izrastaju velika prijateljstva, koja imaju posebnu vrijednost. Ja lično, presretan sam što je večearas na Ilidži bila čarobna folklorna noć, stoga hvala svima koji su bili na Ljetnoj pozornici, posebno mojim prijateljima, čija podrška daje vjetar u leđa za buduće ovakve i slične poduhvate“ rekao nam je Džemo Hurić-suorganizator festivala.