Alija Hadžimurati pobjednik Festivala narodne muzike "Ilidža 2017"

Pobjednička pjesma takmičarske noći narodne muzike, koja se održavala večeras na ljetnoj bini na Ilidži, u okviru Festivala narodne muzike "Ilidža 2017", je pjesma "Golubovi" u izvedbi Alije Hadžimuratija. Autor teksta pobjedničke pjesme je Nihad Ramić, dok je muziku i aranžman pisao Eldin Huseinbegović.

Ukupno dvadeset takmičarskih pjesama je otpjevano na sceni, a dodijeljene su još četiri nagrade. Mirza Balić osvojio je nagradu za najbolji aranžman za pjesmu "Esma", nagradu za najbolju muziku osvojio je Pavao Anić za pjesmu "Mostar grade", Amra Daka i Amir Šehić osvojili su nagradu za najbolji tekst za pjesmu "Sjeti se", a Nihad Kazić Šike je osvojio nagradu za najbolju interpretaciju za pjesmu "Azemina".

O pobjednicima je odlučivalo devet članova stručnog žirija, i to Enes Begović, Ivica Šarić, Ognjen Bomoštar, Fahrudin Pecikoza, Radoslav Grajić, Hanka Paldum, Ana Babić, Ibrahim Mangafić, Tomislav Kašljević i Direkcija Festivala. Nagrade pobjednicima uručio je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić. U revijalnom dijelu programa takmičarske noći nastupili su Azemina Grbić, Andrija Števanović, Dragan Kojić Keba, te Nazif Gljiva, koji je premijerno otpjevao dvije nove i pet starih pjesama.