Sign in:

Dobrodošli

na zvaničnu web stranicu Općine Ilidža

Brze Novosti
eVijeće
Certifikati
Bilteni
Elektronski registar
Centar72 Ilidža

O PROJEKTU CENTAR72

  • Cijeli sistem je osmišljen da bi bio na usluzi građanima i kao takav stoji na raspolaganju 24 sata dnevno. - Problem se može prijaviti 24 sata 365 dana godišnje - U roku od 3 radna dana građani će dobiti odgovor o status rješavanja problema. Problem lokalne zajednice se može prijaviti putem web stranice ili putem besplatne Android aplikacije. Web stranica i Android aplikacija imaju jednostavan formular, putem kojeg korisnik bira kategoriju problema (čišćenje ulica, građevinska inspekcija...), kratko opisuje problem, opcionalno up-loaduje slike problema, te locira problem na karti i šalje zahtjev općinskoj administraciji na pregled.

NovostiProvodi se dezinsekcija na području općine Ilidža

Na području općine Ilidža  rijeke su se povukle  u svoja korita,   trenutno nema  poplavljenih kuća,  niti prekida komunikacija i stanje se normalizovalo , rečeno je to 22. januar
više...


Ovako „Avaz“ laže - Reakcija načelnika Općine Ilidža

Povodom natpisa u Dnevnom avazu, 20. i 21. januara 2015. godine a radi istinitog informisanja javnosti načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić   želi da upozna javnost sa sljedećim : 


više...


Službe CZ sa mehanizacijom pročepljavaju propuste

Obzirom da je došlo  do prestanka padavina  na području općine Ilidža  došlo je do povlačenja vode u svoja korita,  tako da trenutno nema  poplavljenih kuća niti prekida komunikacija.
Službe CZ  sa mehanizacijom  rade na pročepljavanju  propusta  ispod mostova i čišćenja korita.
U n
više...


Povukle se rijeke u svoja korita

Na području općine Ilidža došlo je do  povlačenja   vodostaja na svim rijekama  i potocima.Na poplavljana područja ekipe CZ   dostavljaju pitku  vodu , pakete sa hranom  i nešto ogrijeva.
Pripadnici CZ  Općine Ilidža su na terenu i poduzimaju sve potrebne mjere kako bi pružili  pomoć svim
više...

Na području Ilidžanskih mjesnih zajednica nivo vode u opadanju

Uslijed  obilnih kiša i topljenja snijega došlo je do  porasta vodostaja na svim rijekama  i potocima  na području općine Ilidža. Područja zahvaćena poplavama su: MZ Osjek, ulice Karamu&sc
više...